CHICKEN HALANG-HALANG


Ingredients

1/2 kg manok (mas maayo bisayang manok pero alright ra gihapon ang dili bisaya) , gigutad og gagmay 

1 kutsara ahos dinukdok 

2 kutsara cut sibuyas bombay 

1 piece atsal, cut 

3 kutsara cut luy-a 

5 kutsara cut sibuyas dahunan 

25 mL toyo 

10 mL sukang tuba 

1/4 kutasara ground pepper 

2 kutsara siling espada, cut 

asin og vetsin 

20 mL palatable oil


ESTIMATED COOKING TIME: 30 TO 45 MINUTES

COOKING PROCEDURE
1. Pagtak-ang og kalaha sa stove (medium lang ang kalayo). 

2. Ilunod ang consumable oil. 

3. Kung init na ang oil, gisaha annoy lamas. I-una ang ahos, at that point ang sibuyas bombay, luy-an, atsal og ang katunga sa sibuyas dahunan. 

4.Kung humot na, I-lunod ang chicken meat. Ukay-ukaya dayon. 

5. Ilunod ang toyo. Ukay-ukaya napod.(gamit biya tawon og luwag pag-ukay) 

6. Isunod ang suka. 

7. Ilunod ang paminta liso. 

8. Hinayi ang kalayo sa stove then taklubi imo giluto. 

9. Lili-lili-an og ukay-ukaya panalagsa ang imo giluto. 

10. On the off chance that hapit na momala ang sabaw. Dugangi dayon og 2 to 4 baso nga tubig(depende sa imo ganahan nga kadaghanon sa sabaw. 

11. Kusgi og balik ang kalayo. 

(Pwede nimo butangan og tanglad, alright ra gihapon og wala) 

12.Pagbukal, timplahi og asin og vetsin. 

13. Pataud-tauri ang imo giluto, 10 to 15 minutes. 

(Pwede case nimo sagulan og tono sa lubi) 

14. Ilunod dayon ang sili nga espada dayon isunod ang other half sa sibuyas dahunan. 

15. Palunga ang stove. 

Prepared TO EAT NAKA OG IMO MGA KA-BERKS....

No comments:

Post a Comment